dilluns, 20 de juny del 2011

nota de premsa de l'ajuntament de TORROJA DEL PRIORAT

COM AJUNTAMENT DE TORROJA DEL PRIORAT CONDEMNEM ENÈRGICAMENT
L'ACTE VANDÀLIC SUCCEÏT AL CELLER TERROIR AL LIMIT, AIXÍ MATEIX MOSTREM
LA NOSTRA SOLIDARITAT AMB AQUEST CELLER I DESITGEM QUE MAI MÉS A NINGÚ
LI PASSI PEL CAP TORNAR A ATEMPTAR CONTRA UN CELLER DE TORROJA DEL
PRIORAT NI DE CAP ALTRE LLOC DEL MÓN. ELS ACTES DE COVARDIA SÓN AQUELLS
QUE NO SON CAPAÇOS DE PARLAR CARA A CARA I ACTUEN CONTRA ELS
INTERESSOS DE LES PERSONES D'AMAGAT.
TERROIR AL LIMIT ÉS UNA EMPRESA DE TORROJA DEL PRIORAT I LA SEVA
COL·LABORACIÓ AMB EL POBLE HA ESTAT PROU SIGNIFICATIVA EN ELS DARRERS
ANYS, PARTICIPANT I COL·LABORANT AMB LES DIFERENTS ASSOCIACIONS DE LA
POBLACIÓ, AIXÍ COM MANTENINT ESTRETES RELACIONS AMB LA RESTA DE
CELLERS DE TORROJA DEL PRIORAT.
Alcalde de torroja del priorat
Jordi aixalà i jansana

endavant i força

Declaració oficial i nota de premsa

Durant la nit del passat 13 de juny de 2011, a la vil.la de Torroja del Priorat, Espanya, un fet esgarrifós i impensable ha succeït al celler de Terroir al Límit. El pany del celler va ser forçat i s’hi va produir un acte de terrible vandalisme. Els tancaments d’alguns dipòsits van ser oberts i el vi, vessat a terra. El contingut de moltes de les botes del celler va resultar contaminat i, per tant, malmès, per la introducció de sabó industrial.
Els propietaris de Terroir al Límit, Dominik Huber, Eben Sadie i Jaume Sabaté, condemnen amb energia aquest acte inexplicable. No es tracta només d’un assalt directe i dramàtic contra una manera d’entendre la vida, sinó gairebé d’un atac contra la naturalesa mateixa de l’éssser humà, i un crim de dimensions inimaginables. Ens trobem davant de l’expressió d’un acte d’odi o de pur vandalisme? No hi ha cap raó òbvia que se’ns acudeixi i, certament, ningú no ha admès cap responsabilitat o culpabilitat per aquest acte covard de destrucció. El cas està sent investigat pels Mossos d’Esquadra i per les autoritats locals. La Denominació d’Origen Qualificada Priorat oferirà la seva pròpia declaració. El succés ha estat explicat a la Generalitat de Catalunya (INCAVI, Institut Català de la Vinya i el Vi), els laboratoris del qual (a l’Estació de viticultura i enologia de Reus) analitzaran tots els vins del celler. Els vins que hagin resultat contaminats per culpa de l’acció vandàlica (probablement més del 25% de vins conservats en botes) seran eliminats seguint els consells de l’INCAVI. Terroir al Límit va ser creat el 2004 a partir de la unió de dos vins: Dits del Terra de l’Eben Sadie, i Arbossar del Dominik Huber, amb el recolzament del viticultor Jaume Sabaté. Amb rapidesa es va convertir en un dels cellers més respectats i apreciats a Espanya, amb reconeixement i premis tant nacionals com internacionals. Les tres persones que són responsables de les vinyes i del seu vi, amb la mateixa intensitat que declaren la seva commoció per aquest acte odiós i mancat de sentit, volen manifestar la seva determinació de continuar el projecte. Al mateix temps, mostren el seu públic agraïment a tots aquells que els han donat recolzament incondicional des del moment que van conèixer aquest acte sense sentit.
Dominik Huber, Eben Sadie i Jaume Sabaté

dilluns, 6 de juny del 2011

DOQ PENEDÈS I DOQ PRIORAT


EL CELLER SABATÉ I MUR VINATERS, AIXÍ COM EL CELLER AIXALÀ I ALCAIT FAN UN TAST DELS SEUS VINS AL CENTRE SOCIAL "LA CUMPRATIVA" DE SANT LLORENS DEL PENEDÈS.



DOS CELLERS UN POBLE

LA MÀ I LA TERRA DEL NOSTRE FUTUR.



THE HAND AND THE STONES OF OUR FUTURE.


LA MANO Y LA TIERRA DE NUESTRO FUTURO.


DIE HAND UND LAND DER ZUKUNFT.